Gătitul este o pasiune care ar putea chiar să-ți schimbe viața. Nu este vorba doar despre a compune cele mai savuroase și arătoase meniuri, ci și despre a ști că niciodată nu te-ai putea plictisi în bucătărie. Pentru asta ai nevoie de ustensile de calitate si un cutit bun calitativ.
Realizat din ceramica, poate fi folosit zi de zi, tot timpul anului.
Cutitul cu lama ceramica este un cutit universal, ideal pentru utilizare zilnica, atat de bucatarii profesionisti, cat si de cei incepatori, ce realizeaza taieturi precise si drepte. Materialul ceramic este considerat cel mai bun material pentru fabricarea cutitelor, este mai igenic, mai sanatos ca otelul inoxidabil. Cutitul cu lama ceramica este usor, are maner ergonomic, nu oxideaza alimentele cu care intra in contact, ramane ascutit pentru o perioda de 10 ori mai mare ca cutitele cu lama din otel
Nu este recomandata spalarea in masina automata pentru vase. Este suficient sa fie spalat si apoi sters cu un prosop moale de bucatarie.
Pentru a mentine integritatea manerului, acesta trebuie uns din cand in cand cu putin ulei special pentru lemn.
Dupa utilizare cutitul se spala cu un detergent si se sterge cu prosop moale.
Curatarea cutitelor trebuie facuta imediat dupa utilizare, deoarece anumite alimente au un nivel crescut de aciditate.
De preferat este ca acestea sa fie spalate manual. Dupa terminarea ciclului de spalare, stergeti cutitele cu un prosop moale,
Recomandam depozitarea cutitelor in forma uscata, pentru utilizare cat mai indelungata.